Psykisk helse

Psykiske lidelser i familien

Sliter noen i familien din med psykiske problemer? Har du en mamma, pappa, bror eller søster som er syk? Da vil det påvirke deg også. Les mer om det her. Ung.no har flere nyttige sider om psykiske vansker i familien:

 

Brosjyrer og mer informasjon om barn som pårørende:

 

Følelser og tanker

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen. Les mer her.

 

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene. Les mer her.

 

Psykiske lidelser

Her kan du lese om ulike psykiske lidelser.

 

 

Psykisk helsehjelp til barn og unge

Får du hjelp tidlig, er sjansen større for at du blir bedre. Ta kontakt med helsesykepleier, ungdomshelsestasjonen eller fastlegen din. De kan hjelpe deg. Les mer her.

 

 

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang. Les mer her.

 

Hjelp til selvhjelp

Ung.no er et nettsted med mye nyttig informasjon og veiledning til ungdom. Du kan blant annet finne informasjon om følgende:

 

En liten film om selvkritikk: Alfred & Skyggen

 

Fem råd for økt livskvalitet og sterkere psykisk helse:

Vanene dine påvirker helsa di – den fysiske så vel som den psykiske. På samme måte som du med små grep kan styrke den fysiske helsa, kan små grep også styrke den psykiske helsa. Les mer her

  

Send på mail