Rus og avhengighet

Rus svekker evenen til konsentrasjon, selvkritikk og å forstå andre mennesker. Avhengighet kan være fysisk, psykisk og sosial. Finn mer informasjon om rus og avhengighet her.

 

Alkohol

Alkohol er et av de vanligste rusmidlene i vår kultur. Les mer om alkohol og hvordan den påvirker kroppen din og de rundt deg.

Alkohol foran barna? Dette bør du huske på!

Alkoholenhetskalkulator:  Denne kalkulatoren kan du bruke til å beregne ditt typiske forbruk av alkohol, pr uke. Kalkulatoren omregner valgene dine til standard alkoholenheter. Du får en tilbakemelding om hvordan ditt alkoholforbruk kan påvirke din hesle, i forhold til hva som anbefales av WHO (Verdens Helseorganisasjon).

Hvor mye tåler jeg å drikke? Hva har jeg i promille? Hvordan kan jeg unngå å bli for full? Det er utarbeidet en app for bedre kontroll på alkoholinntaket, med egen promillekalkulator. Dette kan du lese mer om her.

Hvordan kan du snakke med en som drikker litt for mye? Disse retoriske grepene gir deg gode råd for hvordan du kan takle ulike personlighetstyper du vil møte på.

 

Andre rusmidler

 rustelefonen 08588 sine nettsider kan du finne fakta om rusmidler, informajson om hjelp til å slutte, veiledning til hva du kan gjøre om du er bekymret for noen, det er spørsmål- og svar-tjeneste via telefon, chat og anonym mail.

 

Spill

Blir det for mye spilling? Er det spillavhengighet? Les mer om faresignalene.

Pengespill og avhengighet kan du lese om her.

 

 

 

Send på mail